ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή με φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος στη FLORIADE EXPO 2022

April 26, 2022

Ολοκληρώθηκε ο Κυπριακός κήπος: Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή Κύπρου στη FLORIADE EXPO 2022

Στις 13 Απριλίου 2022 ολοκληρώθηκε ο Κυπριακός Κήπος με την Εθνική Κυπριακή Συμμετοχή της Κύπρου στη FLORIADE EXPO 2022, ενώ πραγματοποιήθηκε η έναρξη της FLORIADE από τον Βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμο-Αλέξανδρο.

Η καθηγήτρια Τζούλια Τζώρτζη και η Dott. Cristina Musacchio μεταβήκαν στην Almere της Ολλανδίας μαζί με 9 φοιτητές από το Μεταπτυχιακό Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και με τον Λειτουργό του Δήμου Λευκωσίας Γιώργο Γεωργίου για την κατασκευή του Κήπου από 5 Απριλίου μέχρι τις 13 Απριλίου 2022.

Τον Κυπριακό κήπο επισκέφτηκαν επίσης ο εξοχότατος Πρέσβης της Ιταλίας στην Ολλάνδία Giorgio Novello και αντιπρόεδρος της Steering Committee της FLORIADE EXPO 2022, ο  Πρόεδρος της Steering Committee της FLORIADE EXPO 2022 Aldwin Dekkers και Belgian Commissioner-General to Expo 2020 Dubai καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Bureau International des Expositions κ. Δημήτρη Καρκεντζή. Ο κήπος έλαβε θετικά σχόλια από όλους καθώς και από την κριτική επιτροπή.

Η καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δρ. Τζούλια Τζώρτζη του Πολυτεχνείου του Μιλάνου και του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος,  μετά από εξουσιοδότηση του καθηγητή Δρ. Κώστα Καδή, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σχεδίασε και υλοποίησε Θεματικό Κήπο μαζί με την Dott. Cristina Musacchio και τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος για την Εθνική Συμμετοχή της Κύπρου στη Διεθνή Έκθεση FLORIADE EXPO 2022, που πραγματοποιείται κάθε 10 χρόνια.

Περιεχόμενο της συμμετοχής είναι η προβολή της ύπαρξης της Πράσινης Γραμμής που χωρίζει της Λευκωσία στα δύο ως την τελευταία διαχωρισμένη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η μορφή του ξύλινου καθιστικού δείχνει τη δυνατότητα επανάχρησης και κατασκευής καθιστικών από τα καμένα δένδρα από πυρκαγιές στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Κύπρο.

Η διοργάνωση της FLORIADE EXPO 2022 δέθεσε 2 Κυπριακούς Κέδρους (Cedrus brevifolia) καθώς και οικονομική στήριξη και ειδικά από τον Technical Broker του FLORIADE PARK, κ. Henri Boersen, την Project Manager των International Participants, κ. Juli Faassen και τον Account Manager International Participants κ. Elwin Hulscher

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, το Τμήμα Δασών και ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Κύπρου ως κατεξοχήν φορείς αντιπροσώπευσης της Κύπρου στην FLORIADE EXPO 2022 στηρίζουν  την ομάδα σε όλη την προσπάθειά της και συνέβαλαν οικονομικά  στην κατασκευή του κήπου.

Η συμμετοχή του Κυπριακού κήπου στη FLORIADE EXPO 2022 πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της πρέσβεως της Ολλανδίας στην Κύπρο εξοχότατης Francis Λανίτου και της Αναπληρώτριας Διευθύντρια τoυ Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  κ. Κούλας Σοφιανού.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υποστήριξε ένθερμα την πρόταση επίσης ηθικά και οικονομικά καθόλη τη διάρκεια του έργου.

 

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024