Το Μουσείο Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις διοργάνωσε Ανοικτή Διάλεξη την Παρασκευή στις 03 Μαρτίου και ώρα 16:30 και το Σάββατο 04 Μαρτίου και ώρα 09:00 με θέμα: Ενδυνάμωση Των Μικρο -Μεσαίων Κυπριακών Επιχειρήσεων Παραγωγής Τροφίμων. Το σεμινάριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία.
Ομιλητές στη διάλεξη ήταν o Δρ. Βλιάμος Σπύρος, Καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Παν. Νεάπολις, Ομότιμος Καθηγητής Παν. Αθηνών, o Δρ. Τσακλαγκανος Άγγελος, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών Παν. Νεάπολις, o Δρ. Παπαδημητρίου Χρήστος, Λέκτορας Διοίκησης Παν. Νεάπολις, o Δρ.Χριστοδούλου Κλείτος, Λέκτορας Πληροφορικής Παν. Νεάπολις, ο Δρ. Ακρίβος Χριστόδουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης Παν. Νεάπολις, o Δρ. Στέλιος Γιαννόπουλος, Ανώτερος Χημικός Γενικού Χημείου του Κράτους η κυρία Κούλα Αριστοδήμου, Λειτουργός Προγράμματος Green Cluster, Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, ο κύριος Λάκης Πίγγουρας, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών, ο κύριος Παναγιώτης Παπαδόπουλος Συντονιστής της Κυπριακής Βουλής της Υπαίθρου και ο κύριος Πάνος Κολοβός, MSc, Επιθεωρητής εταιρείας Biocert.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του σεμιναρίου έχει γίνει με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α., μέσω του προγράμματος Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF)- https://alumni.state.gov/aeif και από τη δράση Erasmus+ KA2 μέσω του προγράμματος «International cooperation – the guarantee of development of local products».
Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής, Δρ Χρυσταλλένη Λαζάρου, ο κύριος Χρήστος Χρήστου εκ μέρους του Δημάρχου Πάφου κυρίου Φαίδωνα Φαίδωνος καθώς και ο Δρ. Χρήστος Παπαδημητρίου εκ μέρους του πρύτανη του Πανεπιστημίου Νεάπολις καθηγητή Σπύρου Μακριδάκη.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Δρ. Χρήστος Παπαδημητρίου, Λέκτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι καθώς και πολλοί άλλοι παρευρισκόμενοι μεταξύ των οποίων καθηγητές, επαγγελματίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και φοιτητές.
Όλες οι παρουσιάσεις των σεμιναρίων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου Κυπριακών Τροφίμων και Διατροφής και θα είναι διαθέσιμες για όλους συμμετέχοντες.