ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Εικονικές Δίκες και Προσομοιώσεις Πραγματικών Συνθηκών Απονομής της Δικαιοσύνης στο Πρόγραμμα Σπουδών

July 31, 2020

Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Νομικής Σχολής, καθώς και όλα τα προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου,  υιοθετεί  και ενσωματώνει  το σύνολο των ποιοτικών κριτηρίων, όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), καθώς και μια σειρά από σύγχρονες καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των διαμορφωτικών δραστηριοτήτων,  της συνεχούς διάδρασης φοιτητών – διδασκόντων, των ασκήσεων ρόλων και προσομοίωσης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών της Νομικής Σχολής έχει ενσωματωθεί η προσομοίωση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης με τη συμμετοχή φοιτητών, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών. Η προσομοίωση, σε αντιστοιχία με τους Διεθνείς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης, περιλαμβάνει αφενός γραπτή διαδικασία, με την υποβολή από πλευράς των συμμετεχόντων δικογράφων (ανάλογα με την Δικαιοδοσία, στην οποία υπάγεται η κρινόμενη υπόθεση) και αφετέρου προφορική διαδικασία ενώπιον Εικονικού Δικαστηρίου, που απαρτίζεται κάθε φορά από νομικούς επιστήμονες και πραγματικούς δικαστές.

Η λειτουργία του Προπτυχιακού  Προγράμματος Νομικών Σπουδών σε συνδυασμό με τα  παρεχόμενα επιτυχημένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Οικονομικό ¨Έγκλημα και τη Ποινική Δικαιοσύνη και στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Επιχειρήσεων (σε συμβατική και εξ αποστάσεως μορφή) συνθέτουν για το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και τη φοιτητική του κοινότητα ένα σημαντικό πλεονέκτημα πρωτοπορίας έρευνας, εξειδίκευσης και αιχμής εφαρμοσμένης γνώσης στο ευρύ πεδίο της νομικής Επιστήμης.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024