ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Book presentation Court Judge Costas Satolias in Neapolis University in Cyprus

February 17, 2015

Εκπρόσωποι κορυφαίων θεσμών της Δικαιοσύνης, σύσσωμος ο νομικός κόσμος της επαρχίας Πάφου και πλήθος πολιτών, παρέστησαν στης 17 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο για την παρουσίαση του βιβλίου του Επαρχιακού Δικαστή, Κώστα Σατολιά.

Η παρουσίαση του βιβλίου “Δικαστική Πρακτική”, που αποτελούσε πρωτοβουλία της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, έγινε από τον Μύρωνα Νικολάτο, Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο Πέτρος Αρτέμης, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις και πρώην Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρος Ιωαννίδης  και ο  Επαμεινώνδας Κορακίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάφου.

Η «Δικαστική Πρακτική» πραγματεύεται τους Θεσμούς Πολιτικής Δικονομίας της Κύπρου. Στις 821 σελίδες του βιβλίου παρατίθενται και αναλύονται 1047 επιλεγμένες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου από το 1961 μέχρι και το 2014, σχετικές με την ερμηνεία των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας. Μέσα από τις αποφάσεις αυτές ο νομικός μπορεί, με εύκολο και απλό τρόπο, αφενός μεν να κατανοήσει τη λειτουργία των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας, αφετέρου δε να εντοπίσει και να επιλέξει τον ορθό τρόπο και χρόνο επίκλησης και εφαρμογής τους στο Δικαστήριο.

Βίντεο της Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Δικαστή Κώστα Σατολιά στο Πανεπιστήμιο

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024