MΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/calender.png

1.5 ΧΡΟΝΙΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/tick.png

90 ECTS

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/communication.png

ΑΓΓΛΙΚΑ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/clock.png

ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

https://www.nup.ac.cy/wp-content/uploads/2020/06/award.png

ΠΤΥΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Το MSc στο Accounting and Finance προσφέρει μια εντατική και ολοκληρωμένη κατάρτιση σε βασικούς τομείς της Λογιστικής και των Χρηματοοικονομικών. Βασικός σκοπός του Προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν πλήρως βασικές έννοιες της Λογιστικής και της Χρηματοοικονομικής και να τις εφαρμόσουν σε διάφορα είδη επιχειρήσεων.

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν πολύ καλή γνώση ενός μεγάλου φάσματος θεωριών, εργαλείων, μεθόδων και τεχνικών στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά σε διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον και θα αναπτύξουν την ικανότητά τους για κριτική σκέψη και ανάλυση επίκαιρων θεμάτων που εμφανίζονται στη Λογιστική και τη Χρηματοοικονομική ακαδημαϊκή και επαγγελματική βιβλιογραφία.

Η απόκτηση του μεταπτυχιακού MSc στο Accounting and Finance θα τους προετοιμάσει για να μπορούν να αναλάβουν σημαντικούς λογιστικούς και χρηματοοικονομικούς ρόλους σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.  Θα τους εξοπλίσει με την απαραίτητη γνώση και τις ικανότητες για να χειρίζονται πολύπλοκα λογιστικά και χρηματοοικονομικά θέματα εντός διαφόρων εργασιακών πλαισίων. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο να ενδυναμωθεί η αναλυτική ικανότητα των φοιτητών καθώς επίσης και η ικανότητά τους για στρατηγικές αποφάσεις.

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Για απόκτηση του Master of Science in Accounting and Finance οι φοιτητές θα πρέπει να συμπληρώσουν πρόγραμμα σπουδών με συνολικά 90 ECTS σε περίοδο 18 μηνών. Ο τυπικός φοιτητής θα ολοκληρώνει το Πρόγραμμα αφού καλύψει με επιτυχία δώδεκα μαθήματα σε περίοδο τριών εξαμήνων.

Πρακτικοί συντελεστές

Το Πρόγραμμα περιέχει αρκετούς σημαντικούς πρακτικούς συντελεστές. Αναμένεται από τους φοιτητές να εξετάσουν και να αναλύσουν διάφορες περιπτωσιολογικές μελέτες και να ετοιμάσουν ανάλογες επαγγελματικές εκθέσεις.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνεται τα Σαββατοκύριακα δύο φορές τον μήνα, κατά τη διάρκεια του φθινοπωρινού και του εαρινού εξαμήνου. Κατά την παράδοση των μαθημάτων, η οποία θα γίνεται με τη μέθοδο της διά ζώσης διδασκαλίας θα διδάσκεται όλη η απαιτούμενη ύλη.

Οι φοιτητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε υποστηρικτικό υλικό για τις διαλέξεις, περιλαμβανομένων και ηλεκτρονικών αρχείων ή σημειώσεων μέσω του Moodle. Το πρόγραμμα αυτό θα χρησιμοποιείται επίσης για σκοπούς επικοινωνίας με τους φοιτητές και για παροχή τυχόν άλλου επιπρόσθετου υποστηρικτικού υλικού ή υλικού που θα είναι είναι χρήσιμο στους φοιτητές για να προετοιμαστούν για την επόμενη διάλεξη. Το Moodle θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παροχή στους φοιτητές υλικού και ανατροφοδότησης στο πλαίσιο της διαμορφωτικής ή/και συμπερασματικής αξιολόγησης με στόχο να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα το αντικείμενο διδασκαλίας.

Απαιτήσεις Προγράμματος 

  ECTS
Αναγκαστικά μαθήματα 75
Μαθήματα Επιλογής 15
                                                                                    Σύνολο ECTS 90

ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΕΞΑΜΗΝΟ 1

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
MFIN570 ΦορολογίαΥποχρεωτικό7,5
MAFN551Ετοιμασία Εταιρικών Οικονομικών ΕκθέσεωνΥποχρεωτικό7,5
MAFN550Λογιστική και Ανάλυση Χρηματοοικονομικών ΚαταστάσεωνΥποχρεωτικό7,5
MFIN500Ερευνητικές Μέθοδοι και Ανάλυση δεδομένων Επιλογής7,5

ΕΞΑΜΗΝΟ 2

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
MAFN590Ανάλυση επιχειρήσεωνΥποχρεωτικό7,5
MFIN540Εταιρικές Χρηματοδοτήσεις και Χρηματοοικονομική ΔιοίκησηΥποχρεωτικό7,5
MAFN556Διαχείριση Πιστωτικού Κινδύνου και Κινδύνου ΑγοράςΥποχρεωτικό7,5
MAFN575Προηγμένη ΦορολογίαΥποχρεωτικό7,5

ΕΞΑΜΗΝΟ 3

ΚωδικόςΤίτλος ΜαθήματοςΕίδος μαθήματοςECTS
MAFN555Διοικητική ΛογιστικήΥποχρεωτικό7,5
MAFN552Εταιρική ΔιακυβέρνησηΥποχρεωτικό7,5
MAFN560Audit and AssuranceΥποχρεωτικό7,5
MFIN591Real Estate Investment and FinanceΕπιλογής7,5

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ:

  • MFIN575 Behavioural finance
  • MFIN580 Technical analysis and financial forecasting
  • MFIN585 Mathematical finance
  • REAL570 Real estate investment
  • MAFN570 Taxation
  • MAFN575 Advanced taxation
  • MBA580 Leadership and Organisational Behaviour
  • DIS600 Research Methods

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να προσδιορίζει τα προσφερόμενα μαθήματα επιλογής ανά ακαδημαϊκό έτος.

Η δομή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, ως αποτέλεσμα των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας ή/και επαναπιστοποίησης του προγράμματος.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ

Δηλώστε το ενδιαφέρον σας και ένας από τους συμβούλους εισδοχής μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για καθοδήγηση και πρόσθετες πληροφορίες.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μαρία Ψυλλάκη

Καθηγήτρια στη Τραπεζική και Χρηματοοικονομική

Senior Research Fellow

Η Μαρία Ψυλλάκη είναι Καθηγήτρια Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικών. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Nice Sophia Antipolis , στη Γαλλία, όπου έλαβε το πτυχίο καθώς και τον μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο σπουδών με τις υψηλότερες τιμές...

Κώστας Γιαννόπουλος

Καθηγητής Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών

Ο καθηγητής Γιαννόπουλος κατέχει πτυχίο (Laurea) στα Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Σιένα, Ιταλία. Κατέχει επίσης πτυχίο σε Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και διδακτορικό στα Χρηματοοικονομικά από το London Guildhall University...

Ανδρέας Χατζηξενοφώντος

Αναπληρωτής Καθηγητής Λογιστικής, Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών

Πρόεδρος Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών

Συντονιστής του Πτυχίου Τραπεζικής, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών και Mεταπτυχιακού στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικα

Ο Δρ. Ανδρέας Χατζηξενοφώντος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά. Αποφοίτησε το 1985 από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του London School of Economics...

Χριστός Χριστοδούλου-Βόλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών

Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης

Ο Δρ Χρίστος Χριστοδούλου-Βόλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών και Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικών και Διοίκησης. Είναι κάτοχος διδακτορικού πτυχίου στην Οικονομική Επιστήμη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης...