ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Ίδρυση Ειδικού Τμήματος Βιβλιογραφικής Υποστήριξης Ερευνητικών Ακαδημαϊκών Δραστηριοτήτων Ιαπωνικού Πολιτισμού

October 21, 2020

Την Τρίτη 20.10.2020, ώρα 11.00π.μ. πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου επίσημη τελετή παράδοσης της δωρεάς βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου από το γνωστό ίδρυμα Nippon Foundation,  ως μέρος του προγράμματος READ JAPAN PROJECT, του οποίου ο στόχος είναι η προαγωγή  της μελέτης και καλλίτερης  κατανόησης του Ιαπωνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο.

Στην τελετή συμμετείχαν  η  κα Seki Izumi, Πρέσβειρα της Ιαπωνίας στη Κυπριακή Δημοκρατία  μαζί με τον κο Sone Eiichi,  πρώτο Γραμματέα της Πρεσβείας και εκ μέρους του Πανεπιστημίου οι Πρυτανικές και Διοικητικές αρχές του Πανεπιστήμιου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Επίκουρος Καθ. Νομικής Θωμάς-Νεκτάριος Παπαναστασίου, ο οποίος ως  υπότροφος της Ιαπωνικής Κυβέρνησης,  αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της  ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Κύπρο.

Κατά την εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Πρέσβειρα της Ιαπωνίας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθ. Παντελής Σκλιάς, ο οποίος  χαρακτήρισε τιμητική την παρουσία της Πρέσβειρας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου για το Πανεπιστήμιο, η οποία σηματοδοτεί τη δημιουργία ειδικού τμήματος βιβλιογραφικής υποστήριξης με ακαδημαϊκό υλικό από την Ιαπωνία, έτσι ώστε φοιτητές, φοιτήτριες  και ερευνητές από όλη την Κύπρο, οι οποίοι ενδιαφέρονται  για την μελέτη του Ιαπωνικού πολιτισμού, των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων, της κοινωνικής δομής και οργάνωσης της ιαπωνικής κοινωνίας, να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης και χρήσης ενός  σημαντικού βιβλιογραφικού υλικού.

LATEST NEWS

  Ο Μάριος Ευρυβιάδης, Καθηγητής Δεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετείχε ως Πρόεδρος και Συντονιστής...

February 16, 2021

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.