ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Διεθνές Συνέδριο εις Μνήμην Αριστείδη Κουδουνάρη «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας (1878 -1960)»

February 6, 2020

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου συνδιοργανώνει μαζί με άλλα Πανεπιστήμια και επιστημονικούς φορείς, διήμερο διεθνές συνέδριο στη Λευκωσία την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020.

Θέμα της επιστημονικής συνάντησης είναι «Η Κύπρος την περίοδο της Αγγλοκρατίας, 1878 – 1960». Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αριστείδη Κουδουνάρη, προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, μελετητή της νεότερης κυπριακής Ιστορίας.

Εβδομήντα καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι επιστήμονες, από την Κύπρο και το εξωτερικό, ερευνητές,  υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία θα παρουσιάσουν σε δεκαέξι συνεδρίες στοιχεία των ερευνών τους που άπτονται της νεότερης και σύγχρονης Ιστορίας της Κύπρου.

Στο συνέδριο λαμβάνει μέρος ο Καθηγητής Γιώργος Γεωργής, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διευθυντής των  Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις, ο Δρ Κυριάκος Ιακωβίδης, Λέκτορας στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Συμμετέχουν, επίσης, με ανακοίνωση ο Ανδρέας Χριστοδούλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, η Φοίβη Χριστοδούλου, εν ενεργεία μεταπτυχιακή  φοιτήτρια  του συμβατικού Μεταπτυχιακού στην  Ιστορία και  η Στάλω Κωνσταντίνου, αριστούχος απόφοιτος του ίδιου Προγράμματος και υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

LATEST NEWS

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος διοργανώνει πιλοτικό εργαστήριο διαδικτυακού μαθήματος στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της ΕΕ/ KA220-VET - "PowerUp Project: Powering up former energy sector...

March 22, 2024