ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Πρύτανη προς τους Φοιτητές των Συμβατικών Προπτυχιακών Προγραμμάτων με Αφορμή την Ολοκλήρωση των Τελικών Εξετάσεων

June 9, 2020

Αγαπητές Φοιτήτριες,
Αγαπητοί Φοιτητές,

Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την ολοκλήρωση διαδικασίας διεξαγωγής των τελικών εξετάσεων, αλλά και την ολοκλήρωση της ακαδημαϊκής χρονιάς. Μια κατά γενική ομολογία πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδος φθάνει στο τέλος της.

Ενδεχομένως κάποιες διαδικασίες η ενέργειες θα μπορούσε να είχαν γίνει με τρόπο ακόμη πιο άρτιο και ολοκληρωμένο. Όμως, επιτρέψτε μου να καταγράψω τι επιτεύχθηκε, σε απόλυτη αρμονία με το σύνολο της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, τους διδάσκοντες, και, κυρίως, εσάς. Η καταγραφή δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την ανάγκη να επιδείξουμε σε εσάς η στους εαυτούς μας κάποιας μορφής επίτευγμα, αλλά αποκλειστικά με την ανάγκη να γνωρίζουμε όλοι τα ακαδημαϊκά, με αντικειμενικό και αδιαμφησβήτητο τρόπο τεκμηριωμένα, επιχειρήματα και το θεσμικό «οπλοστάσιο» που έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση το πτυχίο σας , από φορείς της Κυπριακής ή της Ελληνικής Δημοκρατίας, π.χ. το ΔΟΑΤΑΠ. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ολοκληρώθηκε το σύνολο της μαθησιακής διαδικασίας όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, με ασφάλεια και εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ανακοινωθεί από την αρχή του έτους.
  • Επιπρόσθετα, μέσα από την ποιοτική αναβάθμιση των σπουδών σας και των εργαλείων μάθησης, όπως για παράδειγμα με τη χρήση δραστηριοτήτων, τον εμπλουτισμό των ενδιάμεσων αξιολογήσεων, η μαθησιακή διαδικασία εμπλουτίσθηκε ακόμη περισσότερο, γεγονός που καθιστά το Πανεπιστήμιό μας έναν σημαντικό φορέα παροχής ποιοτικής εκπαίδευσης και το πτυχίο σας έναν τίτλο σπουδών με περιεχόμενο που αδιαμφισβήτητα ανταποκρίνεται στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (European Qualifications Framework) .
  • Αντικειμενικοποιήθηκε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η διαδικασία εκπόνησης των τελικών γραπτών εξετάσεων με την μέθοδο των ανοικτών βιβλίων η και των προφορικών εξετάσεων, μέσα από πρόνοιες στις οποίες συμπεριλαμβάνονται:
    • Η ανάπτυξη θεμάτων για τα οποία οι φοιτητές μπορούν να απαντήσουν με κριτικό πνεύμα το οποίο ξεπερνά την απλή παράθεση.
    • Η ανάπτυξη πολλαπλών ομάδων θεμάτων σε επίπεδο μικρών (μέγιστο ανά 15 φοιτητές) ακροατηρίων εξετάσεων
    • Η προφορική υποστήριξη του γραπτού κειμένου των τελικών εξετάσεων σε περίπτωση που ο βαθμός της γραπτής εξέτασης ξεπερνά το 30% του Μ.Ο. της βαθμολογίας του φοιτητή, διαδικασία η οποία σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τον βαθμό των τελικών γραπτών εξετάσεων.
  • Τηρήθηκαν απαρέγκλιτα οι πρόνοιες του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) σε ότι αφορά όλα τα στάδια που συνθέτουν την ολοκλήρωση της μαθησιακής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των τελικών εξετάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και εγώ προσωπικά μέσα από την ιδιότητά μου του Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων , αναλάβαμε την ευθύνη της άμεσης διαβούλευσης με τα θεσμικά όργανα της Κυπριακής και της Ελληνικής Πολιτείας. Είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε , όλοι, μαζί, εκπληρώσει τις ποιοτικές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των σπουδών σας και την απονομή σε εσάς ενός πτυχίου του οποίου η εγκυρότητα και το ποιοτικό περιεχόμενο του δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Την ίδια στιγμή όμως, το Πανεπιστήμιό μας συνέχισε να αναπτύσσεται και να διευρύνει τους ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς ορίζοντες των αποφοίτων του. Χαρακτηριστικά και ανάμεσα σε πολλά άλλα:

  • To Πανεπιστήμιο έγινε πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – European Association of Institutions in Higher Education
  • To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ψηφιακό Μάρκετινγκ πιστοποιήθηκε από το Digital Marketing Institute και οι απόφοιτοί του είναι Certified Digital Marketing Associates
  • Το προπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτικού Μηχανικού και το Προπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική αναγνωρίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Εθνικών Συνδέσμων Μηχανικών (FEANI)
  • Πιστοποιήθηκαν νέα προγράμματα τα οποία προσφέρονται σε συμβατική και εξ αποστάσεως μορφή, στην ελληνική και την Αγγλική γλώσσα και τα οποία μπορείτε να δείτε στο διαδικτυακό τόπο του Πανεπιστημίου μας.
  • Ενσωματώθηκε η Πρακτική Άσκηση στη μαθησιακή διαδικασία.
  • Ενσωματώθηκαν σε μαθήματα παιγνίδια προσομοίωσης και ρόλων.

Αγαπητές Φοιτήτριες,
Αγαπητοί Φοιτητές,

Είναι σημαντικό για εμάς την περίοδο που έρχεται να λειτουργήσετε ως «πρεσβευτές μας». Να μεταφέρετε στους γονείς , γνωστούς και φίλους ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου αποτελεί ένα Πανεπιστήμιο για να σπουδάσει κανείς με ακαδημαϊκή και φυσική ασφάλεια!

Εύχομαι Καλά Αποτελέσματα σε όλες και σε όλους. Σας αναμένουμε κοντά μας , υγιείς και με όρεξη για περισσότερη ακαδημαϊκή δουλειά!

LATEST NEWS

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο συνέδριο με τίτλο: Πτυχές της τουρκικής εισβολής και της κυπριακής ιστορίας της περιόδου 1967-1974 Το 2024 κλείνουν 50 χρόνια ...

April 4, 2024

Πάφος, 20 Μαρτίου 2024 - Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Κύπρου (Ε.Ο.Κ.), πιστός στην αποστολή του για την προαγωγή της εκπαιδευτικής καινοτομίας, διοργάνωσε μια ξεχωριστή επιμορφωτική συνάντηση...

March 22, 2024