ΠΙΣΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
Διακεκριμένη Συμμετοχή Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου στην Κύπρο σε Άσκηση Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

Διακεκριμένη Συμμετοχή Φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου σε Άσκηση Προσομοίωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

April 13, 2022

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος κατέγραψε σημαντική διάκριση στην άσκηση προσομοίωσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (Model United Nations), η οποία διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο μεταξύ 8-10 Απριλίου μέσω των συμμετεχόντων φοιτητών/τριών του από τα Τμήματα Νομικής και  Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η  θεματική της οποίας ήταν “Shaping Our Future: Leaving No One Behind”, οι συμμετέχοντες/ουσες ανέλαβαν τη διπλωματική εκπροσώπηση των κρατών μελών του Οργανισμού, προσομοιώνοντας την αντίστοιχη ατζέντα και εξωτερική πολιτική, ερευνώντας  διεθνή επίκαιρα ζητήματα και προτείνοντας  λύσεις με την θέσπιση  διεθνών ψηφισμάτων.

Οι φοιτητές/τριες συμμετείχαν υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του Καθ. Στέλιου Περράκη, Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και της  Δρ. Ελένη Γαβριήλ, Λέκτορα Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών, η οποία και συνόδευσε τους φοιτητές/τριες στην τριήμερη διοργάνωση.

Από τους διακριθέντες φοιτητές/τριες ο κος Βασίλειος Τσιφτσής, προπτυχιακός φοιτητής της Νομικής Σχολής κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Αποστολής (Best Delegate) για τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων/Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας. Επιπλέον, η κα Alice Franchi από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και φοιτήτρια Erasmus του προπτυχιακού προγράμματος Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια του Πανεπιστημίου Νεάπολις διακρίθηκε λαμβάνοντας το βραβείο Τιμητικής Μνείας  (Honorable Mention) για την συμμετοχή της στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επιτυχημένη συμμετοχή είχαν επίσης οι κύριοι Maxime Mοnjoie, Γεώργιος Θεοτόκης, Διονύσιος Δράγωνας και οι κυρίες Αθηνά Παπαγιάννη, Χριστίνα Νάπα και Μαρία Έλληνα.

LATEST NEWS

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου ΕΤΕΚ, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Το φαινόμενο της υγρασίας...

April 24, 2024