ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το Τμήμα από τη φύση των γνωστικών του αντικειμένων έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα. Επιστήμες όπως η Ιστορία, οι Διεθνείς Σχέσεις και οι Ευρωπαϊκές Σπουδές συνυπάρχουν, λειτουργώντας συμπληρωματικά.

scroll

Το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και διεθνώς, ως προς τα γνωστικά αντικείμενα που θεραπεύει. Στοχεύει στην αριστεία στη διδασκαλία, στην έρευνα και στην ανάπτυξη δικτύου συνεργασιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Για την εξυπηρέτηση της γενικότερης αποστολής του, το Τμήμα προσφέρει και φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσφέρει, πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού κύρους. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να συμμετέχει, μέσω των ερευνητικών δραστηριοτήτων των μελών του, στον διεθνή επιστημονικό διάλογο και να συμβάλει ενεργά στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης. Παράλληλα, εξοικειώνει με την έρευνα τους φοιτητές του Τμήματος, ιδίως εκείνους που βρίσκονται στο στάδιο των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών τους σπουδών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Τμήμα εκτός από τις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες. Έχει υλοποιήσει σειρά δράσεων σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος εκπόνησης διδακτορικών διατριβών σε συνεπίβλεψη με το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Έχει υλοποιήσει δράσεις σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων, το οποίο εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, είναι ενεργό μέλος του United Nations Academic Impact Curriculum, ενώ συμμετέχει και σε διεθνείς επιστημονικές ενώσεις σε γνωστικά αντικείμενα όπως οι διεθνείς σχέσεις και οι ευρωπαϊκές σπουδές.

Το Τμήμα είναι πλήρες μέλος της Πρωτοβουλίας European Doctoral School on the Common Security and Defence Policy (CSDP)

Επίσης, συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο ακαδημαϊκών ανταλλαγών και συνεργασιών που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  Ο Μάριος Ευρυβιάδης, Καθηγητής Δεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος, συμμετείχε ως Πρόεδρος και Συντονιστής...

February 16, 2021

Αναγνώριση και Πιστοποίηση βέλτιστων πρακτικών ελέγχου ποιότητας από τον διεθνή φορέα αξιολόγησης Ποιότητας Sureplus Quality Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης από τον φορέα...

December 22, 2020

USEFUL INFORMATION

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το γραφείο Εισαγωγή έχει όλα τα έντυπα και πληροφορίες για τους φοιτητές

ΔΙΑΜΟΝΗ

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή σας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ & ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Οικονομικές πληροφορίες, βοήθεια και έντυπα.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Υπηρεσίες που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο

ERASMUS

Το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών, Erasmus και η σχετικές πληροφορίες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Γιώργος Γεωργής

Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας

Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών

Συντονιστής Μεταπτυχιακού στην Ιστορία και Μεταπτυχιακό στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Εξ αποστάσεως)

Ο Γιώργος Γεωργής είναι Καθηγητής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, μέλος του Συμβουλίου και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Παντελής Σκλιάς

Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις

Συντονιστής Πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια, Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση (Συμβατικό και Εξ αποστάσεως) και Mεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Στρατηγική και την Ασφάλεια (Εξ αποστάσεως)

Ο Παντελής Σκλιάς (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις) είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. Αποφοίτησε το 1990 από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μάριος Λεωνίδα Ευρυβιάδης

Καθηγητής στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια

Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών

Ο Μάριος Λεωνίδα Ευρυβιάδης είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Είναι επίσης Senior Fellow και Director of Resources στο European Rim Policy and Investment Council, Λάρνακα.

Μερσίλεια Αναστασιάδου

Λέκτορας στη Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις

Βοηθός Συντονίστρια Πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια, Μεταπτυχιακό στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση (Συμβατικό και Εξ αποστάσεως) και Mεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις, τη Στρατηγική και την Ασφάλεια (Εξ αποστάσεως)

Η Μερσίλεια Αναστασιάδου είναι Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο Διπλωματία και Διεθνείς Σχέσεις στο Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικής και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου…

Αντώνης Κλάψης

Επισκέπτης Ερευνητής Διπλωματία και Διεθνής Οργάνωση

Βοηθός Συντονιστής Μεταπτυχιακού στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία (Εξ αποστάσεως)

Ο Αντώνης Κλάψης είναι Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Προσφορά πρωτοποριακών προγραμμάτων με πολλές επιλογές και ευκαιρίες.

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.