ΕΔΡΑ JEAN MONNET

Submenu

Εκδηλώσεις και έρευνα

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Έδρας Jean Monnet: Στο πλαίσιο των δράσεων της Έδρας, θα διοργανωθούν τρεις κύριες εκδηλώσεις, με αποδέκτες όχι μόνο τους φοιτητές, αλλά και τους δικηγόρους, δικαστές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και την κοινωνία των πολιτών σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Σκοπός είναι να ενισχυθεί η προβολή του έργου, η διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας και η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη δράση της ΕΕ σε αυτόν τον τομέα.

  • Παρουσίαση της έδρας Jean Monnet και roundtable σχετικά με τη δράση της ΕΕ κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος (ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
  • Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) για την καταπολέμηση στην οικονομικής εγκληματικότητας στην ΕΕ (ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)
  • Επιστημονικό συνέδριο για την στρατηγική της ΕΕ κατά των προϊόντων του εγκλήματος στην εποχή μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας (ημερομηνία που θα ανακοινωθεί)

Έρευνα και δημοσιεύσεις του κατόχου της Έδρας Jean Monnet: Μετά από την απονομή της Έδρας Jean Monnet Chair στο NUP, ο κάτοχος Δρ. Γ. Παυλίδης διεξήγαγε έρευνα που οδήγησε στις ακόλουθες δημοσιεύσεις:

1. Pavlidis G., Strengthening Asset Recovery in the Context of International Criminal Court Proceedings, Swiss Review of International & European Law, 2020/4

2. Pavlidis G., El Grupo de Acción Financiera (GAFI) treinta años después: el futuro de la lucha internacional contra el blanqueo de capitales y la financiación del terrorismo, Revista de Estudios Jurídicos, No 20/2020 [accepted and forthcoming]

Waiver: Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτών των εκδόσεων δεν αποτελεί έγκριση του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις των συγγραφέων, και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. τη σχετική σελίδα στα αγγλικά

Ενδιαφέρεσαι να μιλήσουμε;

    Επιλογή Προγράμματος

    *Mε την υποβολή συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου μας.