ΕΡΕΥΝΑ

Submenu

Έδρα UNESCO

Από τον Ιούνιο του 2023 το NUP φιλοξενεί την υψηλού κύρους Έδρα UNESCO με θέμα «Ανθρώπινη ανάπτυξη, ασφάλεια και καταπολέμηση του διεθνικού εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών» (2023-2027).

  • Οι Έδρες της UNESCO είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που εκτείνεται σε 120 χώρες και 850 ιδρύματα, με στόχο την προώθηση της προηγμένης ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας, καθώς και την προώθηση της ειρήνης, της βιώσιμης ανάπτυξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω διεθνούς συνεργασίας και διαλόγου.
  • Το έργο, το οποίο συντονίζει ο Δρ. Γεώργιος Παυλίδης, στοχεύει στην ανάπτυξη διδακτικού υλικού και ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων ενισχύοντας παράλληλα την προβολή αυτού του τομέα έρευνας τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Το έργο ευθυγραμμίζεται με την αποστολή του NUP να συμβάλει στη συζήτηση για τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, ιδιαίτερα στους τομείς της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της καταπολέμησης του διεθνικού εγκλήματος.
  • Η Έδρα της UNESCO του πανεπιστημίου μας έχει την υποστήριξη διεθνών εταίρων, όπως η Έδρα της UNESCO για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ανθρώπινη Ασφάλεια (Πανεπιστήμιο του Γκρατς, Αυστρία), η Έδρα της UNESCO για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια, Βραζιλία), το Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων (Βουλγαρία), η Έδρα της UNESCO για τις Σπουδές Ειρήνης (Πανεπιστήμιο Nanjing, Κίνα), το Πανεπιστήμιο Masaryk (Τσεχία), το Πανεπιστήμιο του Leiden (Ολλανδία), το Πανεπιστήμιο SMU στο Ντάλας (ΗΠΑ) κ.λπ.

Για περισσότερες πληροφορίες βλ. https://www.nup.ac.cy/gr/unesco-chair/

Επικοινωνία: Δρ. Γ. Παυλίδης, [email protected]